Per Boström är en man med många strängar på sin lyra

Började med Formel 4 i början av 80-talet och vann RM och SM 85 och 86 tror jag skrattar Per! Jag har inte så bra koll på det. Körde Porsche 935 89 och vann RM. Tävlade också i Grupp A med en Mercedes 1990 och var fyra i SM. 91 blev det BMW och en tredjeplats i SM. Sålde bilen till Leif Norberg och blev inbjuden av Leif att tävla i Malaysia där han vann ett par tävlingar. Det var fantastiskt roligt säger Per och det är verkligen trist att Leif gick bort alldeles för tidigt. Han var en otrolig man på alla sätt och jag saknar honom verkligen. Per har också mekat åt Per Sturesson och hans son, samt åt Ingemar Persson (Pelikanen) och åt Pelle Svensson som körde F3 i Monaco med Uffe Svenssons gamla Ralt RT 1:a. Så blir Per lärare vid gymnasiet på Knutstorp där man lär unga mekaniker att bli fullfjädrade i sitt jobb. Jag var med två unga killar från skolan ner till Kerpen och Ralph Schumacher där dom numera jobbar. Har vi sett Per för sista gången på racerbanan? Jag tror inte det men kanske blir det i historisk racing och inget kan väl vara roligare med all den erfarenhet Per har.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest