Rätt sorts prylar runt sitt tävlande

Visst är det kul med gamla historiska bilar och lika kul är det när ägaren löper linan ut och skaffar rätt sort prylar runt sitt tävlande. Som till exempel Kaj Wallin, stor entusiast och samlare av allsköns roliga bilar och prylar. I sin samling har han en Fiat Abarth Corsa Berlina, tror att den heter så, som en gång körts av bland annat Arne Allard. Jag ägde också bilen under några år och de flesta av er som gillar historisk racing har sett den lilla bilen. Nåväl! Till detta måste man ju ha rätt sorts servicebil, eller hur, så den gode Kaj skaffar en Fiat Iveco 6510 och dekorerar den så som det såg ut en gång i tiden. Bilden är tagen på Falkenbergsbanan för några år sedan och är något av min favorit.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest