Stig Jonsson och hans fina McLaren M1C

En bil man saknar på de Svenska banorna, kanske mest föraren, är den här fina McLaren M1C som Stig Jonsson från Borås ägde och tävlade med, Stig var även med internationellt med sin bil, men så såldes den till Italien till allas sorg och saknad. Stig var en härlig kille, omtyckt av alla och alltid glad och hjälpsam. I depåerna var korvkoket alltid det första som kom igång och när man passerade så sa han alltid ”ska de vara en körv”?. Efter avslutad karriär med McLaren så blev Stig chaufför i Kent Abrahamssons team, d.v.s. han körde Kent stora fina trailer runt om i Europa. Samma trevliga korvkok med övrig förtäring fanns alltid på plats i depåerna. Tja, inget är för evigt!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest