Bosse Ljungfeldt, eller ”Kungens Kurir”

En av våra älskade förare var Bosse Ljungfeldt, eller ”Kungens Kurir” som var hans smeknamn. Bosse var född 1922 i Ekerö och lämnade oss den 25 februari 1988. Bosse tog 6,5 SM Guld i banracing och det halva delade han med Erik Berger 1969. Sonen Conny körde till sig 2 SM i Formel 3 1975 och 76. Kanske minns många hans framfart med Ford Falcon Futura Sprint där han skrämde skjortan av åskådarna. Själv minns jag när han körde en Lotus 18 på Skarpnäck den 10.9.1961 och vurpade precis framför mig och min hustru. Vi hade gift oss dagen före och min unga hustru blev så avigt inställd till motorsport att jag aldrig med fick med henne till en tävlingsbana. Tilläggas ska att Bosse klarade sig men det var en otäck olycka där han mer eller mindra skar av sig halsen på den lilla vindrutan i plast.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest