Bilsportarvet

Herman dokumenterar gamla racerbanor

Jag har sedan något år tillbaka kontakt med en spännande man vid namn Herman Lisemeir som har en lika spännande hobby, nämligen att dokumentera gamla racerbanor. Banor som inte finns längre eller finns i en ny version. Herman bor i nederländerna och hans mycket intressanta sida på nätet heter https://www.circuitsofthepast.nl/. För er med smak på motorsporthistoria är det här riktigt kul och man får också lära sig en hel del. En av de senaste banorna han har besökt är Solitude, inte långt från Stuttgart, och där vår Svenske storförare Joakim Bonnier tävlat många gånger. Herman besöker banorna med videokamera och han är självklart ingen proffsfilmare men det är tidsdokument som Herman skapar och väl värda att både se och spara. Besök sidan där ni både kan titta på vad han åstadkommit, samt prenumerera på hans alster.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest