Åke ”Bryggarn” Andersson är död

Jag nås för några dagar sedan om Åkes bortgång och åter har vi mist en av våra stora stjärnor. Åke var en av de som var bra i många grenar. Inte bara rally utan även rallycross och backe. I karriären vann han Svenska Rallyt och bland hans utländska tävlingar finns Gulfrallyt i England samt ett antal fina placeringar i Historic Rally både på hemmaplan och utomlands. Åke startade sin karriär i Saab men mest kommer vi att minnas hans framfart i Porsche. Bo Thorszelius, Lars Thorell och dottern Carina var de som i högerstolen lotsade hans framfart på rallyvägarna. Bilsportarvet sänder ett varmt deltagande till Åkes familj och vi kommer att minnas honom som en varm och glad person som alltid hade lätt till skratt.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest