Utan bakhjul i Targa Florio

1991 reste jag och Ian Nilsson till Sicilien för att titta på klassiska Targa Florio som då kördes som en historisk tävling. Huvudanledningen var att se hur det skulle gå för Tommy Brorsson och Leif Olsén som i den senares Lotus Elite nu skulle möta hårt motstånd på en bana de aldrig tidigare varit på. Det visade sig att Tommy hängde med bra och de låg när jag tog den här bilen runt 6-7 plats. Ett regn under natten hade spolat ut grus på vägen och i en kurva så fick Tommy en sladd och slog i bakvagnen så dörren på Leifs sida slogs upp. Leif stänger snabbt dörren och säger till Tommy, det är bara att stå på ingen fara bara gasa. Tommy replikerar snabbt, det blir nog svårt för vi har inget vänster bakhjul! Paret Brorsson – Olsén tvingas bruta tävlingen men är tillbaka 1993 och tar då en andraplats totalt före hemmaföraren Amficar i en Jaguar samt vinner sin klass. Jag kan varmt rekomendera Sicilien som har en härlig befolkning, god mat och goda viner. Dessutom har dom ett gäng glada barn, som ni ser på bilden, och dom älskade Lotus Elanen och var mycket angelägna om att bli fotograferade.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest