Svenerik Eriksson är död

Jag nås av budet via gode vännen Leif Lindström och det är med stor bestörtning jag tar emot budet. För alla med hjärtat i motorsporten är Svenerik något av en ikon. Jag ska inte trötta er med allt denne man gjort i motorsporten för jag kan just nu inte tänka riktigt klart. Själv har jag jobbat tillsammans med Svenerik ett otal gånger och vi har munhuggits och häcklats till mångas stora glädje. Hans kunskap om motorsport är svårslagen och hans humor och förmåga att se rätt saker hos racerförare, stallchefer och annat löst folk, som han själv sa, har glatt oss under många år. Min kollega Michael Hoffstedt och jag besökte Svenerik i Simrishamn där han slagit ner sina bopålar sedan ett antal år och vi fick en underbart rolig dag tillsammans med besök på en av staden krogar. Vi ljög och berättade gamla minnen med en god bit mat och en snaps, ”för det måste man ha” sa Svenerik. Han berättade att han led av en sjukdom men att han väntade på ”piller” som skulle fixa allt? Tydligen fixade inte pillren vännen Svenerik och natten till lördagen somnade han in, allt enligt Jüry Kann som berättat för Leif. Svenerik var när jag senast talade med honom, lite låg efter det att Picko Troberg gått ur tiden och han var bekymrad över att allt fler gamla kompisar lämnar oss. Nu har han själv lämnat oss och det kommer att bli ett stort tomrum efter honom. Svenerik blev 75 år.

Den fina bilden av Svenerik har Michael Hoffsted tagit.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest