God Fortsättning på det nya året

Vi önskar alla våra läsare en God Fortsättning på det nya året och hoppas vi kan ge er mycket läsvärt med kul bilder under året. Det är också dags att börja planera för kommande evenemang och jag tänkte ta tillfället i akt och göra reklam för ett av de absolut bästa evenemangen som finns i Europa. Jag tänker då på Mille Miglia, denna fantastiska landsvägstävling som fick ett så dramatiskt slut 1957 då Alfonso de Portago körde ihjäl sig och sin codriver, den Amerikanske journalisten Nelson. Årets upplaga av den revival som körs i maj varje år är nu inne på sin 33:e upplaga. Många Svenskar har rest till Brescia och tittat på det här fantastiska evenemanget och flera svenskar har också kört tävlingen som till exempel Peter Lindqvist och Albert Sollevi. Staffan Svenby och Magnus Öhrström har också deltagit och fler lär det bli det är jag säker på. Den 14 – 17 maj går årets Mille Miglia så om du vill delta är det dags att börja planera. Bilderna på Peter och Albert är från 1988 tror jag och ni ser Peters Ferrari i bakgrunden. Själva sitter de i gräset och går igenom Roadbooken inför starten som närmar sig. Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest