Två år sedan Björn Waldegård gick bort

Idag är det två år sedan vännen och kollegan Björn Waldegård gick bort. Den 29:e augusti kommer alltid att vara en sorgens dag, men också en glädjens dag att minnas en av de finaste män jag mött. Björn hade ett stort hjärta och en underfundig humor och som kollega under åren på Eurosport hade vi otroligt roligt det tror jag att många som lyssnade på oss också hade. Personligen känner jag att vi kunde ha fortsatt ett antal år till men så blev det inte av olika skäl. Jag känner en stor tacksamhet att ha fått jobbat med Björn som inte bara var Världsmästare i Rally utan också en härlig kille som bjöd på sig själv i alla lägen. Bilden på Björn är tagen av en av våra tekniker på Eurosport under en av alla de Dakar-Rallyn vi gjorde tillsammans. Det blev nitton stycken! Den andra bilden är tagen av en annan kollega till mig på Bilsportarvet, Mikael Hoffstedt, och kanske är det så alla vill komma ihåg en av våra verkligt stora förare.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest