Ännu en av våra stora profiler gått ur tiden

Så nås vi av att ännu en av våra stora profiler gått ur tiden. Harald Kronegård avled torsdagen den 7 april. Harald skulle ha blivit 96 år i september. Själv träffade jag Harald på Västkustloppet 1957 som sjuttonåring medlem i Sigurd Isacssons team där jag rullade däck och var allmänt behjälplig. Harald hade sonen Greger med sig och på lördagkvällen skulle han och de andra ”gubbarna” ut och käka middag så jag fick frågan om jag kunde passa Greger?
Det kunde jag och inte visste jag då att våra vägar skulle korsas under åren som kom. Vi som gillar sportvagnsracing minns Harald i Lotus Elite och självklart Alfa Romeo. Bilden visar en glad Harald med lagerkrans runt halsen och det blev många av den varan under åren. Nu är även Harald borta och man kan hoppas att han träffar sina gamla kompisar på andra sidan. Vila i frid gamle vän!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest