Bertil Roos som for till USA och startade Racingskola

En annan av våra stora talanger är Bertil Roos som for till USA och startade Racingskola. Bertil körde också Formel 1 för Shadow men det blev bara en tävling. Många har ida glömt denne sympatiske man och inte minst den yngre generationen. Bertil levde efter devisen ”Hellre en fattig bilhandlare än en död racerförare”! Vi har nåtts av budet att Bertil detta till trots har gått bort den 31 mars. Bertil vann en Super Vee titel i det stora landet och i Pennsylvania startade han sin racerskola. Alla som var med på Ronnietiden minns säkert Bertil och vi kan konstatera att det blir allt glesare i leden.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest