Kenny Bräck fyller 50 år idag

En av våra stora racerförare fyller 50 år idag! Kenny Bräck är mannen som förvånade en hel värld med att själv skapa förutsättningarna för sin karriär. Från Formel Ford, Formel 3 och Formel 3000 hittar han vägen till USA där han skapar en karriär av sällan skådat slag. 1998 vinner han IRL-serien för legenden AJ Foyt och samma år vinner han Indy 500. En fruktansvärd krasch sätter mer eller mindre punkt för en lysande karriär men de som känner Kenny vet att han aldrig ger upp och mot alla odds kommer han tillbaka till livet. Nu står han vid en viktig punkt i sitt liv genom att fylla 50 år. Bilsportarvet hyllar och gratulerar genom att visa några bilder från Kennys liv på racerbanan. Båda är från Estoril och Formel 3000 och visar Kenny på pallen och så är hans majestät Konungen med och grattar. Det hoppas vi han är även idag tillsammans med alla andra fans värmlänningen har runt om i världen. Grattis Kenny!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest