Tommy Brorsson firade 70 år

Tommy Brorsson, som fyllde 70 år den 24 juni passade på att fira sin 70 års-dag just idag den 24 juli. Vi som hade förmånen att få vara med och fira denne supertrevlige förare fick en glad och rolig eftermiddag bland familj och vänner. Självklart dök det upp några gamla Formel Vee kompisar och självklart skulle dessa herrar titta på Tommys gigantiska prissamling och så klart en titt i garaget. Dan Molin från Helsingborg minns säkert alla som följt Formel Vee och inte har väl någon missat Hasse Edwinsson från Knisslinge. En makalös bra förare som bjudit på underhållning i den högre skolan tillsammans med Tommy. Båda körde Formel Vee-bilar byggda av Jens Hansen i Båstad, ett framgångskoncept av sällan skådat slag. Tommy har fem EM-titlar varav fyra i historisk racing där Lotus varit hans märke. Ifall någon missat bilarna Tommy kört så började det med Lotus Eleven, Lotus Elite, Lotus Elan och så Lotus Cortina. Frågar någon mig så är Tommy en av våra absolut största förare. Han är nog också den äldste att debutera i Formel 1! Eller vad sägs om debuten vid 65 års ålder på Ring Knutstorp i Ronnie Petersons March. Jag tror inte att karriären är slut så mer är att vänta.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest