Ferrari i Midnattsolsrallyt 1957

Vårt bildarkiv fortsätter att bjuda oss på angenäma överaskningar. Bilsporthistorien är hur stor som helst och självklart är vår uppgift att bjuda er läsare på ett och annat guldkorn. Den här Ferrarin som är modell 250 GT, senare kallad Tour de France, är här i händerna på John Kvarnström som till den här tävlingen lånat bilen. Bilen har chassie nr.0723GT och har tidigareklassegrat på Kristianstads GP 1957 med Curt Lincoln vid ratten. Men nu är året 1957 och Midnattsolsrallyt står som en utmaning för John. Sensationellt slutar John Kvarnström och Ferrarin trea totalt i på den tiden Sveriges kanske största tävling vid sidan av Kristianstads GP. Bilen tillhörde vid den här tiden det Finska Teamet Askolin och var målad i teamets färger som jag tror var i två nyanser blått?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest