Standardvagnsracing när den är som bäst

Två härliga bilder med standardvagnsracing när den är som bäst! I täten på Anderstorp ligger en Volvo med Thomas Lindström och Gianfranco Brancatelli som kör för Eggenberg Teamet. Paret vinner tävlingen och vinner EM totalt. I fältet finns också Peggen Andersson i par med Ulf Granberg. Leif Lindström delar bil med Janne Brunstedt och de tvingas tyvärr bryta med sin BMW 635 när ett hjul lossnade. Två Rover Vitesse är också med, körda av Armin Hahne och Jeff Alam och i den andra sitter Win Percy och Tom Walkinshaw. ETCC var vid den här tiden delat i tre divisioner med en klass upp till 1600cc. en från 1601 – 2500cc och en klass över 2500cc. Med turbo räknas Volvo in i den största klassen precis som Rover Vitesse och BMW 635. Den minsta klassen domineras av Toyota. Den andra bilden vill jag gärna få lite hjälp med. Jag tror att den är tagen på gamla Brno-banan men sen vet jag inte mycket mer. Jag förlitar mig på er kunniga följare och ser fram emot att lösa bildgåtan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest