Minns ni 1981 och 1982 och KvP Newsrace?

Det var första gången i Sverige vi kunde njuta av inbjudna förare från England med historiska bilar. Som den här fantastiska Connaught F2:an från 1953 med Lea Francis-motor. Föraren heter Allan Cottam och han bjöd på en körning runt Ring Knutstorp som fick oss att hicka efter andan! Bland övriga förare var Bruce Halford som körde en Lotus 16 som båda åren han gästade oss på Knutstorp vann tävlingen. En annan otroligt spännande förare var Roddy McPherson i sin Cooper Bristol. Det var Ring Knutstorps Sven Berggren som var mannen bakom de här båda årens historiska lopp vilket för oss med hjärtat förlorat till den historiska racingen var mycket tacksamma för. RHK (Racerhistoriska Klubben) bildad 1978 fick efter de två åren verkligen fart och klubbens förare visade bland annat på Nürburgring att lilla Sverige var att räkna med.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest