Porsche 550 RS är en ikon

En av alla de fantastiska bilar vi lärt oss älska. Bilen byggdes åren 1953-56 och tävlades av män som vi lärt oss beundra. Bakom ratten har suttit förare som Huschke von Hanstein, Hans Hermann och Richard von Frankenberg som vann på Kristianstads Grand Prix. Kanske mest känd är bilen med James Dean vid ratten. Denne legendariske filmstjärna som så tragiskt omkom på väg till en tävling med sin nya bil. Den som kör den fina Porschen på vår bild är Magnus Öhrström och bilden är tagen på Salzburgring 1990. Magnus vann sin klass där och även på Most i Tjekoslovakien samma år. Bilen ägdes då av Hans Thulin och hans företag Consolidator Veteranbilar. Magnus är idag chef för Ring Knutstorp och han ser tillbaka från åren då han körde bilar ur den fantastiska samlingen som herr Thulin ägde. Det blev några Mille Miglia också inte minst tillsammans med numera bortgångne Staffan Svenby som också var hans chef på Ring Knutstorp.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest