Efterlysning Lotus 17

Någon gång i slutet på 70-talet eller möjligen i början av 80-talet så var jag i egenskap av ordförande för Lotus Car Club of Sweden och besökte en man i Danmark som ägde den här Lotus 17.

Jag tror mig minnas att han var flygkapten i SAS. Bilen hade en Dansk historia från tävlingsbanorna med bland annat Arne Ditlevsen som körde den 1959, Arne hade också tävlat med en Lotus Eleven som senare Tommy Brorsson ägde och vann EM i Historic Racing med, och efter Arne körde en man vid namn Erik Rissager Hansen den och troligtvis också Jörgen Ellekjaer. Är det någon av våra läsare som vet vad som hänt med bilen och om den finns kvar i norden? Hör av er till Bilsportarvet så försöker vi skriva ihop en historia om denna idag unika bil.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest