Lasse Lindberg en av våra stora talanger

Lasse Lindberg var på sextiotalet vid sidan av Ronnie och Reine och alla de andra F3-förarna som slogs om mästerskapstitlar och framgång, en av våra verkligt stora talanger. Han hade en F2-sits inom räckhåll i England men pengarna saknades. Vid samma tid träffade Lasse en trevlig tjej från Skåne så han satsade på bilverkstad och familj och la hjälmen på hyllan. När så sonen Johan växte upp så blev det Formel Ford i stället för den unge Johan och Lasse var förstås med och hjälpte till med både meckande och goda råd. Johan körde Formel Ford med bravur under en tid i RHK,s regi (Racerhistoriska Klubben) men även där kom familj och civilt arbete in i bilden. Johan köpte senare en Formel 3:a från Belgien som gått i det Italienska mästerskapet och ingen vet riktigt vilka planer Johan hade med köpet av den fina Dallaran med Alfa Romeomotor. Bilen är från 1991 och just nu passar den inte in i den serie som RHK driver och där man satt taket till 1989. Johan ska nu bygga nytt hus och bilen är till salu för en rimlig summa pengar så jag som gammal Formel 3 entusiast hoppas på att den stannar kvar i Sverige och att vi får se den på våra banor.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest