”Bäckabilen” Ferrari 206 S såld på auktion!

Den för oss så välbekanta Ferrari 206S Dino har lämnat landet. Bilen blev mest känd då dåvarande ägaren Gustav Dieden körde ner i bäcken på Ring Knutstorp 1967. Bäcken som sedan fick heta ”Dieden River”. Hasse Wängstre, som ägde bilen under ett antal år, ersatte 2-liters Ferrarimotorn med en Volvomotor och tävlade en del med den bla på Sicilien i den  berömda tävlingen Targa Florio.

Ferrari tillverkade bara 16 bilar av den här snygga lilla 2-liters vagnen som aldrig blev en riktigt framgångsrik bil på tävlingsbanorna där Porsche dominerade klassen med sin Carrera 6. Bilen är renoverad i Sverige och körd av Lars Wramell och Tommy Brorsson i historiska sammanhang. Bilen fann sin nya ägare på en auktion i Tyskland för den svindlande summan av 2. 520.000 eur.

Jan Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest