Thomas Danielsson

1964 föddes i Kungsbacka en kille som skulle visa sig vara en av våra fyra-fem mest talangfulla förare. Thomas Danielsson heter han och hans start som racerförare började i Picko Trobergs Team i en Formel 3 av märket Reynard med den ovanliga motorn som var en Saab och som endast byggdes i några få ex där man körde en i England och så för Sverige. 1985 vinner Thomas SM. Thomas fortsätter sin karriär, nu i England i det Brittiska F3-mästerskapet, samtidigt som han börjar tävla i Japan. Thomas kör också Formel 3000 för Eddie Jordan där en seger på Silverstone 1989 och en sjundeplats i märsterskapet samma år. Thomas kör även Le Mans för Vern Schuppan i en Porsche 962 i Grupp C. Det blir sen Japan för hela slanten i fem år med sportvagn och Formel3000. Thomas Danielsson flyttar så tillbaka till Sverige och avslutar sin karriär. Thomas är idag affärsman i fastighetsbranschen och gift med en Japanska och har helt lämnat racingvärlden. Jag tror att många sett att denne talang hamnat i Formel 1, men som den kloke man Thomas är så tog han vara på sin kunskap och bytte yrke.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest