Stig Blomqvist 40-årsjubilerar

Sveriges rallyvärldsmästare Stig Blomqvist 40-årsjubilerar flerfalt !!

Till helgen körs Svenska Rallyt igen. I anslutning till det är det med stor glädje att å Bilsportarvets vägnar sända ett jättestort grattis till Stig.

Han firar 40-årsjubileum med sitt Världsmästerskap i rally 1984. Samma år vann han Svenska rallyt för 7:e (!) gången med den hypersnabba Audi Quattron som han vann VM-titeln med tillsammans med kartläsaren Björn Cederberg. I Svenska rallyt vann Stig fem totalsegrar med Saab och två med Audi. Totalt har Stig kört 30 Svenska rallyn!

Stig är en legend inom svensk och internationell bilsport och en komplett förare. Förutom rally med 90 VM-tävlingar har han också haft stora framgångar med svenska mästerskap (9st), banracing, backe, tillförlitlighet och rallycross. Dessutom Nordiska mästerskap i rally och banracing. Även på senare år har framgångarna fortsatt, se bara på nystartade Midnattssolsrallyt som han totalvann 2009 i Ford Escort med Leif Ahlin i kartläsarstolen.

Internationellt är Stig oerhört uppmärksammad och uppskattad varhelst han visar sig. I år är han inbjuden av Audi som celebrerar hans jubileum. Likaså kommer han att hyllas på anrika Goodwood Race Circuit som är ett brittiskt högsäte för historic racing. Och självklart kommer han att sitta bakom ratten.

Vi sänder många grattis till Stig Blomqvist och önskar honom ett riktigt bra jubileumsår. Och dessutom..Once champ allways a Champ!

Text:Michael Hoffstedt Bilder: M Hoffstedt, Thomas Lindberg/Motoråret, Boken ”Mäster” Stig Blomqvist av Sveneric Ericson/Årets Bilsport

Michael Hoffstedt

Michael Hofstedt är fotograf och skribent, har också tävlat en hel del med Volvo Amazon och P1800 i historisk racing.

Pin It on Pinterest