Bröderna Widengren

Vi håller oss kvar på ”the Memorylane” och kan konstatera att det faktiskt fanns Svenskar med på den tiden också som var med och tävlade i dom stora sammanhangen. Jag tänker då förstås på Henken Widengren som 1932 tillsammans med Sammy Newsome körde in som femma på 24-timmars Le Mans i en Aston Martin. En prestation värd att komma ihåg så här drygt 90 år sedan. Paret Widengren och Newsome tävlade en del övrigt utöver den här framgången som Brooklands, Avus i Berlin. Troligtvis även vid andra tillfällen men inget som jag lyckats hitta. Henken hade också en bror som var en stor stjärna på hemmaplan, Pewe Widengren, som tävlade med en Mercedes SSK och en Alfa Romeo Monza. Det känns bra att de här båda förarna var med och visade att det svenska stålet biter, eller hur?

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest