Riley Brooklands

Jag gillar historien om gamla racerbilar och vad som händer när dom plötsligt är gamla och faller in under samlarkategorien. Vi är många med mig som gläds åt att våra idolers bilar hittar hem efter avslutad racingkarriär och där föraren/ägaren gick vidare med sin racing och med nyare och bättre redskap för att kunna segra. Ni förstår säkert vad jag menar och visst är det kul att Ronnies gamla F1:or finns kvar och att vi kan njuta av att se dom igen. En kul och ovanlig bil är den Riley Brooklands som Roland Haraldsson äger. Bilen tillverkades i mindre antal och den bil Roland äger var med i Rileys fabriks Team. Bilden från Crystal Palace 1935 visar Rolands bil med startnummer 23 och tittar ni noga ser ni reg.nr som fortfarande är kvar på bilen. Idag finns bilen i Sverige där Roland tävlar i den historiska racingen. Regi RHK (Racerhistoriska Klubben). Roland tävlar också med de herrar som likt honom själv samlar och tävlar med trettiotals racervagnar. Dom har en helt egen tummelplats, Jakriborg Prix. där man träffas och tävlar, samt umgås med likasinnade. Jag kommer att presentera bilar där själva bilen har en spännande historia likt den här vackra Rileyn.

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest