En bild säger mer än tusen ord

För femton år sedan fick jag en bild, ja kanske mer en tavla, av min gode vän Charlie Lohmander. Charlie var själv en mycket bra racerförare på 50-60 talet med bland annat seger i den korta versionen av Mille Miglia 1962. Då tillsammans med Gunnar Andersson i en Ferrari 250 SWB och som Charlie sa, ”Det var mycket på grund av min italienska som vi lyckades vinna”! Han var inte buskablyg tandläkaren från Stockholm som på äldre dagar blev skåning i Arild tillsammans med sin hustru Kerstin. Han är borta nu den gode Charlie men blev nästan 90 år och jag saknar honom fortfarande.

Bilden jag fick av Charlie är den som ni ser här och den är tagen på Kristianstad 1956. Med på bilden är Joachim Bonnier och en världens största racingprofiler, Juan Manuel Fangio. Jag hade lite problem med att lösa gåtan vem mannen till vänster om Joachim är med benägen hjälp av Richard Bruzelius har vi kommit fram till att det är John Kvarnström som också äger bilen som är en Ferrari 750 Monza. Mannen längst till höger samt den som skymtar bakom Kvarnström har jag inte listat ut vem de kan vara så jag hoppas att någon av våra besökare på hemsidan kan hjälpa till. Kanske vet du ännu mer om bilden och kan berätta för oss. Om så är fallet maila till mig på downforceab@hotmail.com eller ring på 0708-205233. Har du själv några bilder från den här tiden så är vi på Bilsportarvet tacksamma om vi kan få ta del av dem och få din tillåtelse att ha dem i vårt bildarkiv.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest