Thomas Danielsson

En av våra stora stjärnor internationellt var Thomas Danielsson. Svensk Mästare i Formel 3 för Picko Troberg och med en Saab-motor utvecklad av Neil Brown i England. Märkligt nog var den Svenska mästerskapet det enda mästerskap man vann med Saab. Thomas körde F3 i olika mästerskap under åren 1984 -87 för att så 1988-89 köra Formel 3000 som då var steget under Formel 1. Thomas vinner en tävling på Silverstone. Han testar också för Rials F1 Team vilket bilden på Thomas med Christian Danner visar. Det blev tyvärr inget plats i F1 utan kosan ställdes mot Japan där Thomas tävlade professionellt fram till 1995 då karriären avslutades.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest