En härlig bild av några av våra bästa förare plus Helmut Koinigg

Jag har försökt att räkna ut när bilden är tagen och gissar på 1973 eller 74. Är det år 74 så vet vi att Helmut Koinigg omkommer i en fruktansvärd krasch på Watkins Glenn i sin andra F1-tävling för Surtees´den 6 oktober. Vi vet också att Tommy Brorsson var EM-mästare i Formel Vee och Kennerth Persson och Freddy Kottulinsky körde Formel Super Vee med stor framgång. Gunnar Nilsson från Helsingborg som var på väg mot en karriär i Formel 1 avlider 1978 i cancer. Bilden speglar lite av sjuttiotalet där framgångarna fick lite av ett sorgligt skimmer och där lysande karriärer fick ett abrupt slut.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest