Favoritbanor

Jag har två favorit platser när det gäller racerbanor. Den första är kanske inte så svårt att förstå, nämligen Nürburgring som jag tror att vi alla älskar. Nummer två är Spaa i Belgien som är enligt mig den bästa banan som Formel 1 körs på idag. Ingen sån modern sak med avåkningszoner och som i allt är ganska trista och enahanda. Nej, jag gillar de klassiska banorna som de två jag just nämnt, sam Monza, Silverstone och några till. I mitt privata arkiv hitta jag ett par bilder av intresse, tycker jag, och den ena är från klassiska Eau Roge på Spaa sedd från depån under en VM-tävling för Grupp C. Man ryser faktiskt när man tänker på att förarna håller stumt i svängen upp för backen. Bild 2 är från ”Ringen” mitt 80-tal (Oldtimer GP) och visar den Lola T260 CanAm bil som Jackie Stewart tävlade med i USA med stor framgång. Behöver jag tillägga att den väckte stor uppmärksamhet.

Text och bilder Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest