Kalle Rovänpärä vann Svenska rallyt

Sverige har återigen skrivit motorsporthistoria! Svenska Rallyt har genom flytten till Umeå och ett snösäkert rally knutit ihop säcken mellan historia och nutid. Detta genom Kalle Rovänpärä och hans framfart i kanske det vackraste rally jag sett på mycket länge. Vilka vägar och vilken skicklighet dessa rallyförare har, fantastiskt! Kalle vinner detta först nygamla rally på ett sätt som gjorde att jag fick ståpäls. Till yttermera visso så går grabben och skänker sina tankar till Ukrainas befolkning! Detta av en 21-åring som just vunnit sitt tredje VM-rally? Jag har i alla fall fått en ny favorit i den sporten. Ser verkligen fram emot att följa Kalles väg mot VM-kronan! Ett stort tacka till alla er som gjorde detta rally möjligt. Jag lyfter min keps för alla er i rallyledningen.

Text Janne Tromark Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest