Yngve ”Nypan” Nyström

Yngve Nyström, eller kanske ”Nypan” som vännerna kallade honom för. Yngve var för mig eleganten som alltid var klädd som en gentleman med perfekt knuten slips och välborstade skor. Linköpingsbo där han drev Kemtvätt, alla vill väl var hela och rena, sa han och var själv en levande reklamtavla. Yngve hade smak för bilar, helst Alfa Romeo, som likt han själv var i toppskick. Bodde med hustru i Mölle inne på Krapperups Gods där han hyrde en fin villa. Munhöggs alltid med Charlie Lohmander som bodde i Arild och som likt Yngve och var lite av en klädsnobb, fast åt det engelska hållet med tweedkavaj och dito keps. Det var alltid lika kul att lyssna till de båda herrarna när dom berättade om sina äventyr. Yngve, ”Nypan”, importerade under en tid Lotusbilar från England och kanske var det Lotus Elite som då var det hetaste. Även om det slank med en Lotus 20 som hamnade i Finland. Yngve Nyström har sedan flera år lämnat oss, men många Alfisti minns den elegante Yngve och hans fina bilar.

Text och bild Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest