Amilcar

Jag tror jag hänger kvar lite på ”Down the memory lane” och visar några vackra bilder på två rariteter. Amilcar CGSs från 26/29 vilket är den sista modellen som Amilcar började bygga 1925 i ca 4500 exemplar. Försäljningen av detta märke låg i lokaler på Kungsholmen där man också sålde bra. Vår egen PeWe Widengren och han norske konkurrent Eugen Björnstad startade sin tävlingsverksamhet med dessa vagnar för att senare tävla med Alfa Romeo Monza. Jag har fått de här uppgifterna av Ulf Bergman på Alfisten i Verum som får gälla som lite av expert på märket. Jag har tidigare berättat om den Italienske Greven Castelbarco som tävlade med Amilcar i många år. Jag och Ian Nilsson träffade denne man på Oldtimer Grand Prix och fick en trevlig pratstund med honom. Det är nåt speciellt med dessa gamla bilar som luktar historia och man kan bara beklaga att dom inte kan prata, för tänk vilka historier man skulle få höra?

Text Janne Tromark, som även tagit några av bilderna.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest