Stockholms Sportvagns Klubb

Det finns en klubb, som nog är den första klubb med racing som prioritet, som jag träffade i början femtiotalet. Jag tänker förstås på SSK, Stockholms Sportvagns Klubb vars verksamhet från början, tror jag, mest var på Skarpnäck. Där träffade jag som ung grabb Roberto Rosselini, Georg Duneborn, Freddy Kottulinsky, Picko Troberg och alla de stora på den tiden. SSK har varit drivande när det gäller sportvagnsracing men även alla typer av bilar och klasser har funnit sig tillrätta i denna klubb. Klubben ingick i många år i de så populära sportvagnsserien där man tillsammans med Sportvagnsklubben Göteborg och MGCC arrangerande mästerskapet som kördes på Kinnekulle, Falkenberg och Knutstorp. SSK har arrangerat tävlingar på Mantorp och Gelleråsen så inget är nytt för klubben som arrangörer. Jag hittade i Bilsportarvets arkiv lite bilder från två av de klasser som SSK drivit, och det är Castrol Cup och Etab Data Cup. Njut av bilderna och säkert kommer många av er ihåg de här förarna trots att den är dryga 20 år sedan bilderna togs.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest