Sportvagnsentusiasterna

Bilsportarvet fick åter den stora äran att bli inbjuden till ett trevligt evenemang, precis som i fjol då Coronan härjade som mest. Det är grundaren av Sportvagns entusiasterna, Roland Falkenbäck, som svara för detta minst sagt roliga träff. Vi möts vid utgångsplatsen som är Margretetorps Gästgivargård vid foten av Hallandsåsen. Där börjar en rundtur i det nu vårvackra landskapet på ca. 9 mil. 22 personer och 12 bilar hade mött upp inför den här lilla turen med målgång på toppen av Mölle. Fint väder när vi startade som snabbt övergick i hällregn. Vår fikaplats uppe på Mölle blev en aning blötlagd men humöret, det var på topp! Åter till Margretetorp för prisutdelning där jag, i egenskap av Bilsportarvet, tillsammans med Stina Widenborg agerade domare och valde ut de tre bästa bilarna. Allt naturligtvis på ett enkelt och roligt sätt inför kommande prisutdelning. Segrar gör Bertil Carlsson med hustru Eva i sin fina Lotus Elan serie 4:a, följd av en vackert blå MG F som var ny i familjen Agneta och Rolf Davidzon. På tredjeplats kom ett riktigt lok av märke Rolls Royce med Staffan ”Baronen” Borgström. Bilsportarvet, jag och hustru Maggan, vann med att komma närmast körsträcka och i påsen var en flaska skumpa och två glas med våra namn på glasen. Arrangören Roland med hustru Tina fick stående applåder, mycket välförtjänt och det är mig obegripligt att RHK (Racerhistoriska Klubben) inte värvat Roland som Klubbmästare. Något att tänka på för klubben som är den som driver all historisk racing i Sverige. Det ska sägas att målgången blev i ett underbart väder. Stort tack Roland och Tina som redan nu planerar nästa års evenemang.

Text och bilder Janne Tromark med codriver Maggan!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest