Scuderia Milano Ruggeri-Speluzzi

Av alla underliga bilar slår väl den här alla rekord? Scuderia Milano heter teamet som ligger bakom skapelsen som kallas Ruggeri-Speluzzi. Två bröder är männen bakom bilen som aldrig färdigställdes och hamnade i Sverige för många år sedan när en profil inom den historiska racingen köpte den och tog den hem till Sverige på ett takräck. Bara det en bedrift som heter duga. Bilen bytte så småningom ägare efter en tid och hos den ägaren har bilen varit i många år. Kanske som ett projekt för framtiden? Hursomhelst, så har bilen nu sålts av Auktionsfirman Bonhams för den runda summan av 145.000 Pund. Som ni kan se av de bilder Bilsportarvet har så är det en minst sagt egendomlig konstruktion med en tvärställd motor på 8 cylindrar och 2,5 liter. Drivning och växellåda har i alla fall jag inte kläm på hur det skulle fungera, men vi får kanske i en framtid se om nye ägaren gör den klar. Bilen är från 1955 har jag läst mig till och de båda brödernas Team Milano, som haft en tävlingsverksamhet, dock utan framgång. Har en given plats i historien tycker jag. Visst är det härligt med entusiaster?

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest