Isbanetävlingar

De här bilderna har funnits i vårt arkiv sedan Bilsportarvet startade för snart 12 år sedan. Vi vet att den första bilden är den så berömda Snövit här troligtvis körd av Gunnar ”Persbergarn” Carlsson och att den andra bilden är Kvarnström och Erik ”Ockelbo” Lundgren. Vi har ytterligare ett antal bilder från isbanetävlingar men har saknat mer information om alla de tävlingar som kördes både på 30-talet och sen in på 50-talet. Häromdagen kontaktades vi av en man vid namn Kenneth Edhner som i sin ägo hade program och mycket mer från den här epoken. Kenneth undrade om vi hade intresse av detta, vilket vi självklart hade, så nu finns detta hos Bilsportarvet. Stort tack Kenneth för nu kommer vi att lösa en hel frågor som behöver svar. Till dig som har info från den här perioden av Svensk motorsport, så får du gärna höra av dig till oss.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest