Berndt Jansson

En av våra stora rallyförare är Berndt Jansson, eller vad sägs om Seger i Midnattsolsrallyt 1963 som han toppar med sex klassegrar. Detta är bara en av alla segrar denne duktige förare från Grödinge Botkyrka samlat på sig under sin karriär. I högerstolen har han haft de bästa av de bästa som Gunnar Liljedahl, Erik ”Jerka” Pettersson, Emile Pettersson med flera. Vår underbara bild av Berndt i sällskap med den verkliga adeln i rallyvärlden visar fr.v CG Hammarlund, Gunnar Liljedahl, Rally-Harry Bengtsson, Willy Berg och Berndt Jansson. En fantastisk bild tagen hemma hos Willy Berg som visar oss en epok ur Svensk motorsport som nu är historia av bästa märke.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Fr.v CG Hammarlund, Gunnar Liljedahl, Rally-Harry Bengtsson, Willy Berg och Berndt Jansson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest