Det finns poliser och så finns det rallypoliser

Ruben Börjesson är en av dom poliser som är just en rallypolis. Pensionär idag från polisen men aktiv som alltid. Har en plats i Teknikens Värld där han testar bilar och annat som har med bilar att göra, samt självklart även trafiksäkerhet som är en av hans hjärtefrågor. Ruben har tävlat mycket i rally och med framgång där hans segrar, sex stycken, i det internationella polisrallyt i Belgien vilket är lite som EM för poliser. Många av oss har träffat Ruben utmed E4:an där han som polis i Nyköping kollat våra bilar och självklart hastigheter. Ruben sa till mig en gång att, ”jag har ännu inte satt dit dig för fortkörning” för han visste att jag var en flitig resenär mellan Skåne och Stockholm. Några av Rubens segrar har kommit på hemmaplan bland annat Vingåkersvalsen 1977 där han vann tillsammans med Marianne Sterner. Mariann en mycket duktig motorjournalist som inte längre är med oss. I Mälarrallyt vann Ruben polisklassen och blev elva totalt. Ruben premiärkörde med en BMW i Mjölbypokalen vilket gav en tredjeplats i klassen femma totalt. Ruben tävlade även med sin Triumph TR 7 vilket bilden visar.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest