Swebe

Även solen har sina fläckar och visst har du rätt Tommy! Bilden här nedan är en Swebe och det är Sven ”Bergvägg” Andersson som sitter bakom ratten i sin Swebe. Bilen byggde han tillsammans med Ronnie Petersons far Bengt och den fick namnet Swebe som var en kombination av de båda herrarnas namn. Tommy, som är Ronnies bror, får som tack för fadäsen en bild på de båda racerförarna som poserar vid sina bilar. Bilden är tagen i Örebro men Tommy kanske kan säga exakt var den är tagen. Det bör i varje fall vara i början av femtiotalet. (

(Kommentar: Bilden har även jag den är på 3 och 4 an. Året är 49 ev 50 på gården utanför garaget i sörby Örebro. Som finns kvar. /Tommy Peterson)

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest