Jubileumsrally 1986

1986 var ett speciellt år för Svensk motorsport. Det var året då SBF (Svenska Bilsportförbundet) fyllde 50 år. Hur skulle man fira det? Ja det blev en hel del firande men det som gjorde mig nyfiken var en mapp i Bilsportarvets arkiv som det stod Jubileumsrally på? När jag tittar på bilderna så slås jag av att många av de gamla förare som finns med på bilderna nu är borta. Vad skulle jag göra med dom och vad hände under rallyt? Det har varit svårt att hitta hela historien om detta rally, men bilderna, de flesta tagna av Thomas Lindberg, är så bra att jag tycker vi kan njuta av dem och minnas Erik Carlsson, Greta Molander, Tom Trana, Gunnar Andersson, Sylvia Österberg, Bengt Söderström, Jårs damberg och Bosse Ljungfeldt. Sju av våra stora i ett och samma rally, vad kan man mer begära av ett jubileumsrally. Njut av bilderna och minns allt kul ”The magnificent Seven” bjudit oss på under många år.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest