Entusiaster

Jag är lite förtjust i entusiaster. Kanske för att jag är en själv? I vår värld kallas man då ofta för nörd, vilket kanske inte alltid låter så positivt. Min gamle vän Anders Lindskoug är en sådan man. Inte bara vad beträffar bilar utan även jazz vilket är ett livselexsir. Allt enligt honom. Nåväl, hur började då det här? För många år sedan så startade jag en klubb vi kom att kalla Formelbilsklubben. En klubb där vi skulle hålla koll på landets gamla, och i viss mån nya, Formelbilar Och en klubb där Anders senare blev mycket engagerad. Anders hade, rätta mig om jag har fel, en Formel Ford och också träffat Åke Axelsson. Även han en nörd fast på Lotus, något som smittade av sig på Anders. För att göra en lång historia kort så startades renoveringar i den Lindskougska villan i Ramlösa och på den vägen är det. Efter att ha renoverat ett antal bilar, många åt Åke, så var det dags att bygga något helt eget med förebild av ”The real thing” vilket nu senast blev Bugatti. På Sofiero Slotts trevliga Classic Car Show som herr Brunstorp drev visar Anders upp sin fina bil som genast väckte stor uppmärksamhet. Det har blivit många framträdanden efter detta med samma effekt. Det här är kul och jag beundrar människor som kan leva ut sina fantasier, gå in i verkstaden och komma ut med något spännande. Anders Bugatti är inte en replica utan en Lindskoug Bugatti där han och hustrun kan glida fram i ett sommar Sverige till allmän beskådning. Kul Anders och jag ser fram emot ett nytt projekt. Kanske något för tävlingsbanan?

Text och bilder Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest