Steven Andskär

En kille som lite är en del av min barndom. Hur menar jag då? Jo, Stevens farsa, Torgny och jag lärde känna varandra vid pass två års ålder. Anledningen var att våra mammor var bästa väninnor och vad det innebär det vet alla, tror jag. Nåväl, att Steven tilldrog sig mitt speciella intresse är för alla som känner mig inte så konstigt. Efter go-kart blev det Formel 3 för den här ovanligt talangfulla föraren. Även om det inte blev några SM-tecken så har Steven skrivit in sig i motorsport-historien genom sina fina placeringar i bland annat Le Mans 1994 där en andraplats är en av topplaceringarna. 1989 var Steven trea i det Japanska mästerskapet, All Japan Sports Prototype Endurance Championship. Lite fel hade jag för Steven vann även det Nordiska Formel 3 Mästerskapet 1985. Det blev 80 tävlingar i karriären med fem segrar och sjutton pallplatser, tre pole position och tre snabbaste varv. Det duger för mig att ranka Steven, som inte bara en av våra stora förare, utan också en av de trevligaste. Av våra bilder är de flesta tagna av en annan supporter till Steven, Le Mans-fantasten Michael Hoffsted.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest