Tina Thörner

Maria Kristina Thörner från Säffle, eller som de flesta av oss känner henne som, Tina Thörner. Tjejen som egentligen ville bli pilot men som på grund av fördomar och dålig behandlig vid flygskola i USA, flyttade hem och började åka rally med dåvarande pojkvännen Lars-Erik Thorp. Karriären som kartläsare startade 1984 och efter det har det blivit tre världsmästerskap för damer. Resultaten kom 1990 tillsammans med Louise Aitken-Walker och 1993 var det dags igen men nu med Isolde Holdenreid. 1994 gjorde paret om det igen med en ny VM-titel. Åren 2004 0ch 2005 läste Tina karta i Dakarrallyt för Colin McRay. 2006 var hon tvåa i detta tuffa rally som 2009 flyttade till Argentina. Den gången var Tina i högerstolen tillsammans med Nasser Al-Attiyah där paret vann två sträckor. Den fantastiska Tina verkar vara bra på det mesta för för tillsammans med Andrés Esteche vann hon TV-programmet Rampfeber för att så komma på tredjeplats med Tobias Karlsson i Lets Dance. Många saknar denna färgstarka dam i rallyvärlden men Tina reser runt och håller föredrag och även berättar om sitt fantastiska liv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest