Roberto Rosselini på besök i Karlskoga

Vi håller oss kvar i 50-talet och det celebra besök Sverige då fick av Roberto Rosselini. Många av oss hade lärt känna Roberto genom ”skvallerpressen” som Ingrid Bergmans nya kärlek, hans hustru åren 1950-57. 1953 kom Roberto till Sverige och Skarpnäcksloppet med sin Ferrari 250 MM där han blir 4:a. Kanske fick han blodad tand för året efter, 1954, var han tillbaka. Nu med en Ferrari 375 MM och Karlskogas Kanonlopp. Dessvärre blev det ingen succé då han fick en sten i ögat och tvingades bryta. Dom underbara bilderna har Bilsportarvet fått av Bengt-Åce Gustavsson, som i sin tur fått möjligheten att scanna dom ur Karlskogabanans arkiv. Lägg speciellt märke till den stora publiken som enligt arrangören var 14.000 personer. Stort tack för de bilder vi fått av Bengt-Åce!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest