Bilsportarvet

Lasse Jönsson, en stor entusiast

Ni vet mannen som älskar Porsche och har gjort det sedan han var 16 år och såg CG Hammarlund i Midnattsolsrallyt i en Porsche 356 Carrera. Drömmen blev verklighet 1977 när Lasse blev auktoriserad av Porsche AG och en bilhandlare var född i Karlstad. Flytten gick 1981 till Färjestad och där finns han än idag. Det har blivit en del samlande sedan starten och hos Lasse kan man se många rara bilar som Ferrari 512 BB och en 250 GT från 1956. Där kan man se en Mercedes Måsvinge, en MGA Coupé 1959, en Elva Porsche MK Vll från 1963, en Focus MK Vl från 1964 byggd av Sports Car. Man bör säkert ha en god stund på sig att vandra runt i Lasses samling där självklart Porsche har en central plats. Den Porsche 907 som är med på bild är tagen på Nürburgring vid Oldtimer Grand Prix. Bäst av allt gillar Lasse att köra rally, vilket kan ses när han kör klassiska rallycupen med dels en 911, ex Åke ”Bryggarn” Andersson samt den fina Porsche 904 Carrera GT i full fart i värmlandsskogarna.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest