Vad är detta för en bil?

Jag fick häromdagen ett mail med en förfrågan från en Johan Larsson som äger den här bilen och som vill försöka få hela historien runt densamma. Det är en gammal tävlingsbil som troligen endast har använt för isracing och då mest lokalt i trakterna runt Grisslehamn. Bilen ska vara byggd av tvenne bröder vid namn Sven och Rolf Hermansson i Grisslehamn under 50-talet. Senast bilen tävlade var 1963 i en tävling som kallades Sjörundan. Bilen kördes då av en herre vid namn Lennart Carlsson. Enligt uppgift så är bilen utrustad med en Chryslermotor, troligtvis en sidventil sexa. Det vore kul om vi kunde hjälpa Johan med historien om denna bil och du som läser vår hemsida bilsportarvet.se hör av dig till oss och berättar vad du vet om bilen och även de båda bröder som byggde den.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest