Rune Tobiasson

Rune har kört massor med bil under sin karriär som långlopp internationellt med bland annat Reine Wisell. Då körde man Camaro men de flesta av oss minns nog hans framfart i BMW. 1970 kom det första SM-tecknet och 1975 det andra, Även då i en BMW men nu en CSL 3,5, en bil som idag finns hos familjen Söderström i Malmö och på det museum som BMW importören Söderström äger. Vi har också sett Rune köra Ian Nilsson fina Bizzarina 5300 GT Strada på Falkenbergsbanan när man arrangerade en historisk tävling med många utländska deltagare. Bakom den satsningen låg bland annat Svenerik Eriksson och Ulf Boman. Båda har tyvärr lämnat oss.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest