Anders Olofsson

En av våra största racerförare med en karriär som är svårslagen. Svensk Mästare i Formel 3 1977 och 78, Japanese Touring Car Champion 1989, All Japan Sports Prototype Championship 1990 och så åter Japanese Touring Car Championship 1991. Vi minns Anders som en verkligt trevlig man som alltid hade tid att prata och berätta om sina framgångar. De Svenska förare som tävlade i Japan kan berätta om den hjälp dom fick av Anders som alltid fanns när det behövdes. Anders vann också en klasseger på klassiska Le Mans 24-timmars 1997 i en McLaren F1 GTR. Listan kunde göras hur lång som helst över Anders alla framgångar men vi nöjer oss med att visa bilder över hans karriär. Anders gick bort alldeles för tidigt den 21 januari 2008.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest