Johan Rajamäki föraren som tog en egen väg

På mångas begäran har vi tittat i vårt arkiv för att hitta en del av våra förare som satt avtryck i vår bilsporthistoria. Jag hoppas ni minns den här föraren som är en som verkligen tagit en egen väg i sporten. Johan Rajamäki, född i Finland den 30 oktober 1957 men idag bor han i Karlskoga. Johan började i Formel Super Vee och slutade som tvåa 1981. Året därpå blir han Skandinavisk Mästare i samma klass. 1987 kör Johan Formel 3 och tar hem andraplatsen i det Nordiska F3-mästerskapet och SM-mästare i F3 B-klass.1990 kör Johan Formel Opel.Lotus och blir Skandinavisk Mästare. 1994 är det dags för den Europeiska Interserien som han vinner. 1996 blir han Boss Champion i en Footwork Arrows som han också kör året därpå.1998 är det dags för Super Sport (gruppC) i en Tiga C2 Cosworth. Personligen minns jag Johan från F3 tiden då han körde en Anson och drog runt på våra banor med sin skåpbil där han mer eller mindre hade sitt hem. En härlig profil som sedan sysslat med sitt företag JR Racing Experience.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest