Racerhistoriska Klubben bildas 1978

1978, när RHK bildades var jag själv med och snart satt jag i styrelsen vilket jag gjorde i många år. Vi var ett entusiastiskt gäng som då träffades, oftast hemma hos familjen Widenborg på Oldermansvägen i Solna. Snabbt växte klubben och det var många Svenska förare som tävlade utomlands. Mest vid Oldtimer Grand Prix på Nürburgring. Vi hade ett gott rykte om att vara en nation som följde regelverket för historisk racing, den så kallade Appendix K. Det som också var extra kul var att vi hade flera tjejer som tävlade och berikade vårt deltagande både här hemma och i den stora världen. Stina Widenborg, Pia Tigerschiöld, Barbro Nivstrand och Gia Israelsson med flera. På vår bild ses Gia Israelsson i sin Ginetta G4:a. Barbro körde en TWR och Stina Widenborg en läckert röd Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale! Varför ser vi aldrig den bilen? Esso Gunnarsson sa till mig en gång: Janne, du ska inte säga att det var bättre förr utan att det är sämre nu! Han visste inte hur rätt han hade, eller hur?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest